L’aqüicultura es considera com un sector lliure d’anisakis i cal mantenir el segell “anisakis-free” com a marca de qualitat definitòria de el sector. No obstant això, les espècies d’anisakis (Anisakis spp.) són ubiqües en el mar i poden arribar als peixos si s’alimenten amb peix en lloc de pinso. És convenient, per tant, mantenir una vigilància constant per evitar infeccions associades a pràctiques i rutines de risc. Els objectius d’aquest projecte són: identificar els riscos encara existents en aqüicultura i les seves causes, donar eines per a la seva avaluació i pautes per a evitar-los i explorar el risc real d’infecció per anisakis en aquelles pràctiques en les que el peix s’alimenta amb menjar fresc. La consecució d’aquests objectius permetrà proporcionar pautes i eines de prevenció útils per als sectors implicats i els consumidors. Aquest projecte es desenvoluparà entre 2020-21 amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat pel FEMP.